Gatzaren murriztapena ogian

Iniciativa
Icono de estado: borrador Icono de estado: formulario 1 enviado Icono de estado: formulario 1 revisado Icono de estado: formulario 2 enviado Icono de estado: formulario 2 revisado Icono de estado: iniciativa evaluada y aceptada Icono de estado: iniciativa acabada
Sector de actividad.
Recursos comunitarios
Ámbito de actuación.
CAPV
Municipio.
Leioa

Plan de acción de la iniciativa

Acciones programadas para cumplir los objetivos de esta iniciativa:

Acción 1. Egiten den ogiaren gatza/sodio kopurua ezagutzea, erabiltzen den ogiaren formula baloratzen.

Objetivos
Ogia egitea eta saltzea gatza/sodio kopuru gutxiagorekin Logo pequeño gris objetivo: Reducir consumo de sal, azúcar y grasa
Descripción
Ogi arrunta egiteko erabiltzen diren osagai guztiak aztertuko ditugu, bakoitzak gatza/sodio zer nolako ekarpena egiten duen balioztatzeko. Horrekin, ogia zenbat gatza/sodio izango duen balioztatu dezakegu.
Sistema de evaluación

Acción 2. Hasierako ogiaren gatza/sodio kopurua baloratzea, eta beharrezkoa izango balitz ogiaren formula birdoitzea

Objetivos
Ogia egitea eta saltzea gatza/sodio kopuru gutxiagorekin Logo pequeño gris objetivo: Reducir consumo de sal, azúcar y grasa
Descripción
Hasierako ogiaren gatza/sodio kopurua balioztatu ondoren, bere gatza/sodio kopuru maximoa ea hurrengo irizpide betetzen dituen baloratuko dugu
  • 1,31 g. gatz edo 0,52 g. sodio/100 g. ogi (Kloruroei dagokionez)
  • 1,66 g. gatz edo 0,66 g. sodio/100 g. ogi (Sodio erabatekoei dagokionez)
Irizpide hauek betetzen baditu, formula aproposa dela baieztatuko dugu eta ez dugula aldatu behar.Irizpideak betetzen ez baditu, ogiaren formula birdoituko dugu, egiten dugun ogiaren osagai guztiak eta gatza/sodio egiten duen ekarpena kontuan hartuko dugu, gure ogi arruntak duen kalitate estandarrak mantentzea lortzeko aurreko irizpide kontuan hartzen. 
Sistema de evaluación

Ogia ezarrita dagoen formularekin egiten dela ziurtatu.

Acción 3. Neurketa-ekipoak kalibratzea/kontrastatzea

Objetivos
Ogia egitea eta saltzea gatza/sodio kopuru gutxiagorekin Logo pequeño gris objetivo: Reducir consumo de sal, azúcar y grasa
Descripción
Hasieran eta maiztasunarekin ogia egiteko erabiltzen diren osagaiak neurtzeko  ekipoak eta tresneria (neurtzeko edalontziak, baskulak...)  kalibratu/kontrastatuko ditugu. Gure ogia definitu dugun gatza/sodio kopuru maximoa betetzen duela ziurtatzeko.
Sistema de evaluación

Tresneria maiztasunarekin kalibratu/kontrastatzen dela ziurtatu.

Evaluación de la iniciativa

Ogi arrunt guztia okinaren formula optimoaren arabera egin dela adieraziko dugu, elaborazio-prozesua formula horren arabera egin dela egiaztatu ondoren.

Fecha de evaluación final. 21/12/2020


Ámbito
CAPV
Provincias
Araba, Bizkaia, Gipuzkoa
Duración
07/01/2019 —
Colectivo al que se dirige
Ogiaren saltzaile eta egileak
Replicable